Vi älskar
godis

Godisbutik Piratlandet Snusbutiken Lulebutiken

Jag, Gottfrid

Hemmahamn
Tillbaka
Min filosofi
Mina barn
Gotthild, min farmor
Gotthard, min far
Leopold, min farmors far
Mina syskon

 

''

 

 

 

En av stora traditioner inom släkten har alltid varit att klara själv så mycket som möjligt. Detta gäller även vår hemmahamn, det är jag själv som skriver och håller sidan i gång. Jag lärde mig datorerna och Internet på den saltstänkta bryggan på min sista fartyg, som hette Adela.

Jag är född 1946 och jag skaffade mina elementära datakunskaper redan på 80-talet. Då fanns det inga Lapptoppar, så det var jungmännen som fick trampa på en cykel som var kopplad på en växelströmgenerator. Min första riktiga dator var faktiskt en svensk ABC 80. Den var bra men de behövdes dubbla cyklar för att strömmen skulle räcka. Innan dess hade jag byggt upp en Sinclair med min son, men den maskinen var ingen höjdare.

Jag har aldrig seglat med maskindriven båt utan jag har varit trogen segelfartygsälskare. Även besättningen njöt av sjömanslivet på segelfartyg, frånsett de svettiga timmar jag lärde mig ettor och nollor med ABC 80.

Så det är faktiskt jag och inte den åländska redaren Gustaf Ericsson som hade världens sista segelfartygsflotta i kommersiell bruk. Men jag låter historieböckerna vara, jag ska i stället berätta här om vår släkt och om våra traditioner.

På dessa sidor kommer jag berätta min egen historia, jag berättar om mina barn samt om mina framtidsplaner. Ännu så länge är några av dessa länkar tomma, men jag kommer att fylla på allt eftersom jag hinner.

Välkommen åter!

 

 

 

info@kioskpiraten.se Last Modified : 17-01-22 12:52

 

 

Copyright 2010
Kioskpiraten